Zelfgemaakte shoarma

Zelfgemaakte shoarma

Een broodje shoarma met heeeeel veeeeel knoflooksaus; het is een trip down memory lane want het doet me altijd denken aan vervlogen tijden toen ik nog jong was en we na het stappen richting het ochtendgloren altijd een broodje shoarma gingen eten. Met een glas melk erbij in de hoop dat daarmee de knoflookadem enigszins werd geneutraliseerd šŸ˜‰ Dat stappen tot het ochtendgloren doe ik al lang niet meer. Maar shoarma eet ik nog best regelmatig. Gewoon thuis en uiteraard zelfgemaakt. Soms met frites, maar meestal gewoon ouderwets met een pitabroodje. Inclusief met wat fijngesneden ijsbergsla en knoflooksaus. En ik doe daar bijna altijd ook nog sumak-uien bij.

Ingrediƫnten

  • 800 gr lams- of varkenslapjes of kipfilet, in reepjes
  • Shoarma specerijenmix (recept)
  • 2 el zonnebloemolie
  • Materialen: kom, koekenpan

Aan de slag!

  1. Doe het vlees in een kom en voeg beetje bij beetje de specerijenmix toe terwijl je het met de hand goed mengt. Doe dit op gevoel. Je ziet vanzelf wanneer al het vlees met een laagje van het mengsel is bedekt. Je hebt niet alles van de mix zoals beschreven in het recept nodig.
  2. Gebruik een schoon lepeltje om de mix toe te voegen en laat het lepeltje niet in contact komen met het vlees of de hand waarmee je mengt en daarna weer met de mix. Als dit namelijk wel gebeurt, dan kun je de rest van de mix weggooien vanwege kruisbesmetting.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin het vlees op hoog vuur bruin en licht krokant.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*