Zelfgemaakte tortillachips

Zelfgemaakte tortillachips

Zo nu en dan maak ik lekker gevulde tortillawraps maar van een pak tortilla’s blijft er altijd over omdat ik alleen ben. Met de overgebleven tortilla’s bedenk ik altijd wel weer iets anders. Zo kun je van tortilla’s zelf heerlijke tortillachips maken! Ik had er pas een aantal over na het maken van wraps maar had in mijn wekelijkse maaltijdplanning niet nog een keer tortilla’s meegenomen. Als je de open verpakking goed afsluit, dan kun je de tortilla’s prima nog dagen in de koelkast bewaren. En zo heb ik dus een aantal dagen later in het weekend deze tortillachips gemaakt als snack bij een wijntje ’s avonds. Ik heb ze gekruid met zout en gerookt paprikapoeder. Je kunt natuurlijk ook alleen zout of alleen paprika gebruiken, of met andere smaakmakers werken. Bijvoorbeeld een snufje cayennepeper als je van pit houdt, of knoflook- en uienpoeder. En ik ga ze ook nog eens proberen met mijn zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix. Uiteraard moet je tortillachips lekker dippen in guacamole en/of tomatensalsa of heel eenvoudig in zure room.

Ingredi├źnten

 • 1 pak kleine (mini) tortilla’s
 • 20 ml zonnebloemolie
 • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
 • ┬Ż tl zout
 • Materialen: bakpapier, grote kom

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Heb je een kleine oven, werk dan met 2 bakplaten of bak de tortillachips in 2 batches.
 2. Leg de tortilla’s op elkaar en snijd de stapel rondom in 8 puntjes zoals je ook een taart snijdt.
 3. Doe de olie in de kom en meng met paprikapoeder en zout. Doe de tortillapuntjes erbij en schep het geheel goed om zodat alle puntjes aan beide kanten met een laagje olie bedekt zijn.
 4. Verdeel de puntjes over de bakplaat zonder dat ze elkaar overlappen.
 5. Bak de tortillachips in het midden van de oven in ca. 8 minuten goudbruin en knapperig. Houd het goed in de gaten om verbranden te voorkomen. Ze verbranden echt in een oogwenk! Je hoeft de tortillapuntjes niet tussentijds om te keren, ze worden gelijkmatig knapperig.
 6. Als je met 2 bakplaten werkt, doe dan 1 in het midden en 1 onder en wissel de platen eventueel halverwege als je ziet dat de chips op onderste plaat minder hard gaan. Met heteluchtcirculatie aan zou dat niet nodig moeten zijn, maar toch heb ik vaker gemerkt dat onderin minder hard gaat dan daarboven omdat het hoger in de oven toch warmer is. Ik geef er overigens de voorkeur aan om de luchtcirculatie niet aan te zetten.
 7. Laat de chips afkoelen voor serveren, afgekoeld zijn ze pas echt knapperig. En eenmaal afgekoeld blijven ze knapperig.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*