Zo bewaar je fruit, groenten en kruiden

Zo bewaar je fruit, groenten en kruiden

Moet het nou wel of niet in de koelkast? Verpakt of onverpakt? Hoe zat het nou ook alweer met bewaren? Baal je ervan dat je vaak groenten, fruit en kruiden moet weggooien? Grote kans dat je het niet goed bewaart. Volg deze richtlijnen en verspil zo geen vers voedsel meer!

Fruit

Appels

Bewaren: onverpakt in de groentelade van de koelkast
Houdbaarheid: 3 weken

Ananas

Bewaren: onverpakt buiten de koelkast op een koele plek
Houdbaarheid: 3-7 dagen

Avocado

Bewaren: onverpakt onrijp buiten de koelkast, rijp op de onderste plank in de koelkast
Houdbaarheid: eenmaal rijp 4 dagen

Halve avocado

Bewaren: met pit, citroensap over het vruchtvlees gesprenkeld en verpakt in vershoudfolie op de onderste plank in de koelkast
Houdbaarheid: 1 dag

Bananen

Bewaren: onverpakt buiten de koelkast
Houdbaarheid: eenmaal rijp 3 dagen. Wanneer bananen nog aan elkaar vastzitten duurt de rijping langer

Halve banaan met schil

Bewaren: afgedekt met aluminiumfolie over de snijkant op de onderste plank in de koelkast
Houdbaarheid: 1-2 dagen

Bosvruchten (aardbeien, frambozen, bessen, bramen)

Bewaren: in onafgedekt bakjes, het liefst met luchtgaatjes, op de onderste plank in de koelkast
Houdbaarheid: 3-5 dagen

Citrusvruchten

Bewaren: onverpakt in de koelkast
Houdbaarheid: 2 weken

Halve citrusvruchten

Bewaren: verpakt in vershoudfolie in de koelkast
Houdbaarheid: 2-3 dagen

Druiven

Bewaren: in een geperforeerde plastic zak in de groentelade
Houdbaarheid: 1-2 weken

Meloen

Bewaren: onverpakt buiten de koelkast
Houdbaarheid: eenmaal rijp 5 dagen

Halve meloen

Bewaren: verpakt in vershoudfolie in de koelkast
Houdbaarheid: 7-10 dagen

Perziken en pruimen

Bewaren: overpakt onrijp buiten de koelkast, rijp in de koelkast
Houdbaarheid: eenmaal rijp 5 dagen

Peren

Bewaren: onverpakt buiten de koelkast
Houdbaarheid: eenmaal rijp 4 dagen

Tomaten

Bewaren: Onverpakt buiten de koelkast
Houdbaarheid: eenmaal rijp 5 dagen

Groenten

Asperges

Bewaren: in de koelkast; groene in een open plastic zak, witte in een vochtige doek
Houdbaarheid: 3-4 dagen

Bieten (ongekookt)

Bewaren: in de koelkast in een plastic zak
Houdbaarheid: 2 weken

Paprika

Bewaren: In de koelkast in een plastic zak
Houdbaarheid: 1 week

Broccoli

Bewaren: gewikkeld in vershoudfolie in de groentelade
Houdbaarheid: 5 dagen

Hele kool

Bewaren: gewikkeld in vershoudfolie in de groentelade
Houdbaarheid: 2 weken

Wortelen

Bewaren: in een plastic zak in de groentelade
Houdbaarheid: 3 weken

Bloemkool

Bewaren: gewikkeld in vershoudfolie in de groentelade
Houdbaarheid: 5 dagen

Bleekselderij

Bewaren: gewikkeld in aluminiumfolie in de groentelade
Houdbaarheid: 2 weken

Komkommer

Bewaren: gewikkeld in vershoudfolie in de groentelade
Houdbaarheid: 1 week

Groene bladgroenten

Bewaren: in de koelkast in een plastic zak met een droog velletje keukenpapier
Houdbaarheid: 1 week

Knoflook

Bewaren: onverpakt op een donkere, droge en koele plek
Houdbaarheid: 2 maanden

Gember, ongeschild

Bewaren: onverpakt in de koelkast
Houdbaarheid: 1 maand

Gember, afgesneden

Bewaren: in de groentelade in een plastic zak met een droog velletje keukenpapier
Houdbaarheid: 1-2 weken

Groene bonen

Bewaren: in de groentelade in een plastic zak met een droog velletje keukenpapier
Houdbaarheid: 1 week

Kropsla

Bewaren: onverpakt in de groentelade
Houdbaarheid: 5 dagen

Sla, voorgesneden

Bewaren: in de groentelade in een plastic bakje met laagjes droog keukenpapier
Houdbaarheid: 7-10 dagen

Paddenstoelen

Bewaren: in de koelkast in een papieren zak
Houdbaarheid: 3 dagen

Uien

Bewaren: overpakt op een donkere, droge en koele plek
Houdbaarheid: 1-2 maanden

Halve ui

Bewaren: in de groentelade in een gesloten plastic zak
Houdbaarheid: 3-5 dagen

Pastinaak

Bewaren: in de groentelade in een plastic zak
Houdbaarheid: 2 weken

Aardappels

Bewaren: in een papieren zak op een donkere, droge en koele plek
Houdbaarheid: 1-2 maanden

Radijs

Bewaren: in de groentelade in plastic zak met een droog velletje keukenpapier
Houdbaarheid: 2 weken

Zoete aardappels

Bewaren: in een papieren zak op een donkere, droge en koele plek
Houdbaarheid: 2 weken

Pompoen

Bewaren: onverpakt op een droge, donkere en koele plek
Houdbaarheid: 1 maand

Halve pompoen

Bewaren: in de groentelade verpakt in aluminiumfolie
Houdbaarheid: 2-3 weken

Courgette

Bewaren: onverpakt op een koele, droge plek
Houdbaarheid: 1 week

Aubergine

Bewaren: onverpakt op een koele, droge plek
Houdbaarheid: 5-7 dagen

Kruiden (afgesneden)

Basilicum, koriander en peterselie

Bewaren: steeltjes in een glas met een bodempje water op een koele plek
Houdbaarheid: 1 week

Bieslook

Bewaren: in de koelkast gewikkeld in een vochtig keukenpapier en dan vershoudfolie
Houdbaarheid: 5 dagen

Rozemarijn en tijm

Bewaren: in de koelkast gewikkeld in vershoudfolie
Houdbaarheid: 2 weken

Oregano

Bewaren: in de koelkast in een open plastic zakje
Houdbaarheid: 3-4 dagen

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*