Zoete aardappelpuree met groene kruiden

Zoete aardappelpuree met groene kruiden

Al kan aardappelpuree het hele jaar door, ik eet het toch het liefst in de koudere maanden omdat ik het zo lekker vind passen bij winterse groenten en stoofpotjes. De keren dat ik in mijn leven puree van gewone aardappels heb gemaakt, zijn echt niet meer te tellen. Maar van zoete aardappel (bataat) had ik nog niet eerder puree gemaakt. Ik had nog een kipstoofpotje in de vriezer (die heel vol is en ik dus aan het legen ben om weer plaats te maken voor andere gerechten) en daarbij dus deze puree gemaakt. Net als bij pompoen zou ras el hanout hierbij heel lekker zijn geweest, maar dat vond ik weer niet bij de kipstoof passen dus daarom heb ik gekozen voor verse kruiden in de puree. Ik heb bieslook, peterselie en tijm gebruikt, maar ik denk dat het ook heel fijn smaakt met andere samenstellingen. Basilicum, bladselderij, oregano, dille, salie… wat jij lekker vindt! Als je trouwens van een heel zalvige puree houdt in plaats van grof, volg dan het recept voor gewone aardappelpuree (inclusief 6 variaties).

Ingrediënten

 • 800 gr zoete aardappelen
 • 100 ml melk
 • 50 gr boter
 • 2 tl (grove) mosterd
 • 2 el gemengde verse groene kruiden naar wens
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: ruime kookpan, pureestamper

Aan de slag!

 1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten water in ca. 20 minuten gaar.
 2. Snijd ondertussen de kruiden fijn.
 3. Verwarm de melk in de magnetron en giet de aardappels af.
 4. Stamp de aardappels en roer de mosterd, boter en melk erdoor. Gebruik niet alle melk in één keer, maar doe dit beetje voor beetje tot de gewenste smeuïgheid.
 5. Breng op smaak met zout en peper en schep de kruiden erdoor.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*