Zwitserse röstipizza met raclettekaas, bacon en worst

Zwitserse röstipizza met raclettekaas, bacon en worst

Het is nu zomer dus deze röstipizza met raclettekaas, bacon, worst en ui is misschien wat aan de zware kant voor deze tijd van het jaar, maar aan de andere kant kan een pizza altijd toch!? Ik had zin om weer eens wat met rösti te doen maar dan een beetje anders dus maakte ik er een pizza van. En omdat rösti typisch Zwitsers is, vond ik het wel leuk om andere ingrediënten te gebruiken die ook veel worden gebruikt in Zwitserland.

Normaal als ik rösti maak, rasp ik zelf de aardappels maar voor deze röstipizza heb ik gewoon een zak diepvries rösti gekocht. Als je zelf aardappels raspt bevat de rasp nog heel veel vocht en moet je dat eerst uitknijpen in een theedoek en dan nog een tijdje uitgespreid tussen twee theedoeken laten liggen om zoveel mogelijk vocht eruit te laten trekken. Met een zak gaat het sneller en weet je zeker dat de rösti geen overtollig vocht bevat waardoor de bodem minder krokant wordt.

Let op! De röstipizza is echt voldoende voor twee tot drie personen want hij is enorm machtig!

De worst op de röstipizza

Een typisch Zwitserse worst is cervelat maar dat is iets anders dan hoe wij cervelaatworst kennen. Hij lijkt meer op een heel dikke knakworst en qua smaak (maar niet in textuur) doet hij meer denken aan onze Gelderse worst. De worst is vooral geliefd door ze aan de uiteinden kruislings in te snijden en vervolgens te roosteren. Door het roosteren barst de worst dan open. Nou is cervelat hier echt niet te krijgen dus moest ik iets anders verzinnen. Omdat het in textuur het dichtstbij knakworst komt, heb ik daarvoor gekozen. Ik ben geen groot fan van knakworst uit pot of blik maar slagers knakworst vind ik wel lekker. Deze zie je tegenwoordig in veel supermarkten in de koeling bij de vleeswaren.

Ingrediënten

 • 400 gr diepvries naturel rösti, ontdooid
 • 2 grote eieren
 • 50 gr Parmezaanse kaas
 • 50 gr Zwitserse emmentaler
 • 1 pakje raclettekaas
 • 100 gr bacon (reepjes) of gewone spekreepjes
 • 1 kleine ui
 • 2 à 3 slagers knakworsten
 • 1 tl fijn zeezout
 • Materialen: bakpapier, rasp, kom, optioneel: pizzasteen

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier. (Of gebruik een pizzasteen met daarop bakpapier).
 2. Rasp de Parmezaan en emmentaler. Snijd de worst in plakjes en de ui in dunne halve ringen. Klop de eieren los in een kom.
 3. Als je gewone spekreepjes hebt, bak dan zonder olie of boter even in een koekenpan het vet eruit. Laat uitlekken op keukenpapier. Met baconreepjes hoeft dat niet want die bevatten weinig vet.
 4. Meng de rösti met de Parmezaan, emmentaler en zout goed door de eieren.
 5. Schep het mengsel op de bakplaat en druk aan tot een ronde pizza van ca. 1,5 cm dik met een doorsnede van ca. 30 cm. Bak de röstipizza 20 tot 30 minuten tot goudbruin met een knapperige rand.
 6. Neem de röstipizza ui de oven en beleg met raclettekaas bacon, ui en worst en bak nog ca. 10 minuten.
 7. Laat de röstipizza een minuut of 5 afkoelen alvorens aan te snijden.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*